Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Waar gaat de film over?

Lang geleden was er eens een stiefkoningin die zichzelf het mooiste van het land vond. Ze vraagt dan ook elke dag aan haar toverspiegel: Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?

En elke keer antwoordt de spiegel dat zij de mooiste van het land is. Maar de boze koningin heeft een stiefdochter, Sneeuwwitje, die steeds mooier wordt. De spiegel zegt dan dat Sneeuwwitje duizendmaal mooier is, en dat vindt de stiefmoeder niet leuk en ze wordt heel jaloers. Ze wil dat een jager Sneeuwwitje in het bos doodt. Maar de jager kan het niet, en zegt dat ze moet vluchten. Sneeuwwitje rent door het bos en komt dan bij een klein huisje aan. Daar ziet ze 7 kleine bedjes staan. Om uit te rusten gaat ze in één van de bedjes liggen. Als de 7 dwergen ’s avonds thuis komen, zien ze Sneeuwwitje in één van de bedjes liggen.

Ze mag van de 7 dwergen in het huisje blijven, als ze wel het huishouden doet omdat de 7 dwergen altijd aan het werk zijn in de goudmijn en daar geen tijd voor hebben. Ondertussen vertelt de toverspiegel aan de koningin dat Sneeuwwitje nog steeds leeft en in het bos bij de 7 dwergen woont. De koningin wordt woedend en besluit Sneeuwwitje zelf te doden. Ze vermomt zich met een toverdrank als een oud vrouwtje en maakt een giftige appel. Als je in deze appel bijt, val je in een diepe diepe slaap. Ze gaat naar het bos om Sneeuwwitje op te zoeken…Terug